Përbërja e qeverisë së re egjiptiane

Më poshtë vijon lista e anëtarëve të qeverisë egjiptiane, drejtuar nga kryeministri në ikje Ibrahim Mahlab.

Përbërja e qeverisë së re egjiptiane


Më poshtë vijon lista e anëtarëve të qeverisë egjiptiane, drejtuar nga kryeministri në ikje Ibrahim Mahlab, i cili bëri sot betimin para presidentit, Abdel Fattah al-Sissi, i zgjedhur në fund të muajit maj.

Trembëdhjetë ministra të rinj bëjnë pjesë në këtë qeveri prej 34 anëtarësh.

- Kryeministër: Ibrahim Mahlab
- Ministër i Mbrojtjes dhe Prodhimit Ushtarak: Sedki Subhi
- Ministër i Brendshëm: Muhamed Ibrahim
- Ministër i Punëve të Jashtme: Sameh Çukri
- Ministër i Financave: Hani Kadri Jussuf Damiane
- Ministër i Solidaritetit Social: Gada Vali
- Ministër i Arsimit të Lartë: Al-Sajed Ahmed Abdelhalek
- Ministër i Kulturës: Ahmed Gaber Asfur
- Ministër i Drejtësisë: Mahfuz Saber Abdelkader
- Ministër i Drejtësisë për Tranzicionin dhe Çështjet Parlamentare: Ibrahim Henaidi
- Ministër i Investimeve: Ashraf Salmane
- Ministër Arsimit: Mahmud Abul Nasr
- Ministër i Energjisë dhe Energjive të Rinovueshme: Muhamed Hamed Çaker
- Ministër i Turizmit: Muhamed Hisham Abbas Zazu
- Ministër i Bujqësisë: Adel Taufik al-Beltagui
- Ministër i Komunikacioneve dhe Teknologjive të Informacionit: Atef Helmi
- Ministër i Naftës dhe Burimeve Minerale: Sherif Ismail
- Ministër i Aviacionit Civil: Muhamed Hussam el-Dine
- Ministër i Transporteve: Hani Dahi
- Ministër i Ujit dhe Vaditjes: Hussein Muhamed al-Mugazi
- Ministër i Strehimit: Mustafa Kamal Madbuli
- Ministër i Ushqimit dhe Tregtisë së Brendshme: Haled Muhamed Hanafi
- Ministër i Punës dhe Imigracionit: Nahed Ali Ashri
- Ministër i Pasurive Fetare: Muhamed Muhtar Gumaa
- Ministër i Planifikimit: Ashraf al-Sajed al-Arabi
- Ministër i Shëndetësisë dhe Popullsisë: Adel al-Adavi
- Ministër i Antikiteteve: Mamduh al-Damati
- Ministër i Mjedisit: Haled Fahmy
- Ministër i Zhvillimit të Brendshëm: Adel Labib
- Ministër i Rinisë dhe Sporteve: Haled Abdelaziz
- Ministër i Industrisë dhe Tregtisë: Munir Fahri Abdel Nur
- Ministër i Bashkëpunimit Ndërkombëtar: Naglaa al-Ahvani
- Ministër i Kërkimit Shkencor: Sherif Hammad
- Ministër i deleguar për Prodhimin Ushtarak: Ibrahim Junes Ismail
- Ministër i deleguar për Zhvillimin Urban: Leila Iskander


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme