Marrëdhëniet Gjermani-Turqi

Vizita e Kryeministrit Erdoan në Gjermani dhe e ardhmja e marrëdhënieve turko-gjermane.

77103
Marrëdhëniet Gjermani-Turqi

Ashtu siç ndodh në marrëdhëniet njerëzore, edhe në marrëdhëniet ndërkombëtare me afrimin e palëve me njëra-tjetrën shtohet mundësia për lindjen e problemeve dhe krizave. E parë në këtë aspekt është e natyrshme shfaqja e krizave ndërmjet Turqisë dhe Gjermanisë. Vetëm se nuk duhet harrur që asnjë krizë nuk është e qëndrueshme dhe se krizat mund të zgjidhen nga udhëheqës racionalë. Si në Gjermani ashtu edhe në Turqi sot ekzistojnë lidershipe të fuqishme që mund ta zgjidhin këtë krizë, mjafton që të sigurohet besimi dhe mirëkuptimi reciprok.

Prof. Dr. Ramazan GOZEN
Pedagog në Degën e Marrëdhënieve Ndërkombëtare në Universitetin “Yıldırım Beyazıt” në Ankara.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme