Festivali i filmit Tulipani di Seta Nera në Itali hapet me filmin turk "Mortal World"

Në Itali u hap festivali ndërkombëtar i filmit me metrazh të shkurtër "Tulipani di Seta Nera" (Tulipanët e Zi mëndafshi) me filmin e regjisorit turk Ali Atay "Mortal World".

1823186
Festivali i filmit Tulipani di Seta Nera në Itali hapet me filmin turk "Mortal World"

Itali u hap festivali ndërkombëtar i filmit me metrazh të shkurtër "Tulipani di Seta Nera" (Tulipanët e Zi mëndafshi) me filmin e regjisorit turk Ali Atay "Mortal World".

Gala e hapjes së edicionit të 15-të të festivalit në fjalë u mbajt në Space Moderno Cinemas në kryeqytetin Romë.

Në premierën e festivalit morën pjesë shumë të ftuar nga bota e biznesit, artit, politikës dhe kinemasë.

Në hapjen e festivalit u shfaq filmi artistik i regjisorit turk Ali Atay, "Mortal World", i cili tregon historinë e një familjeje me dy struktura të ndryshme.

Festivali, i cili zgjat deri në 8 maj, do të shfaqë gjithashtu filma të shkurtër nga Turqia.

Filmi "Sikur të isha zog" i regjisorit Cuneyt Isik, "Peshku" i regjisorit Emirhan Cangul dhe "Pellgje dhe baltë" i regjisorit Hakan Eyilik do të shfaqen gjithashtu në këtë aktivitet.Lajme të ngjashme