Ena me grykë të artë 4.250-vjeçare kthehet në Turqi

Ena me grykë të artë rreth 4.250-vjeçare nga periudha Hatti, një nga qytetërimet e lashta të Anadollit, u kthye në Turqi dhe ekspozohet në Muzeun e Qytetërimeve të Anadollit në Ankara.

1725352
Ena me grykë të artë 4.250-vjeçare kthehet në Turqi

Ena me grykë të artë rreth 4.250-vjeçare nga periudha Hatti, një nga qytetërimet e lashta të Anadollit, u kthye në Turqi dhe ekspozohet në Muzeun e Qytetërimeve të Anadollit në Ankara.

Ceremonia e kthimit të veprës u mbajt në Muzeun e Qytetërimeve të Anadollit në Ankara, ku dhe ekspozohet ena.

Duke folur në ceremoni, ministri i Kulturës dhe Turizmit Mehmet Nuri Ersoy tha se Turqia është e vendosur për kthimin e pasurive kulturore të rrëmbyera ilegalisht nga territori i saj.

Koleksionisti Sir Arthur Gilbert e bleu veprën në Los-Anxhelos në vitin 1989 për të plotësuar koleksionin e tij të punimeve të arit dhe argjendit.Lajme të ngjashme