Turqi - Muzeu i Trojës nderohet me 2 çmime prestigjioze evropiane

Muzeu i Trojës është muzeu i parë turk që vlerësohet njëherësh me çmimin e Muzeut Evropian të Vitit dhe Çmimin e Akademisë Evropiane të Muzeve (EMA).

1708154
Turqi - Muzeu i Trojës nderohet me 2 çmime prestigjioze evropiane

Muzeu i Trojës, që ndodhet në provincën perëndimore turke të Çanakalasë është nderuar me Çmimin e Akademisë Evropiane të Muzeut (EMA), një nga çmimet më prestigjioze evropiane që u jepet muzeve.

Sipas Ministrisë së Kulturës dhe Turizmit, kjo u njoftua në një ceremoni që është mbajtur online mbrëmjen e kaluar.

Në deklaratën e Ministrisë thuhet se Muzeu i Trojës është një nga muzetë më të rëndësishëm arkeologjikë bashkëkohorë në botë.

Më parë, muzeu mori titullin "Muzeu Evropian i Vitit 2020", i cili prezantohet çdo vit nga Forumi Evropian i Muzeve (EMF).

Në muzeun e Trojës ekspozohen rreth 2 mijë artefakte 5-vjeçare.

 


Lajme të ngjashme