TRT-ja e njoftoi, TIKA do e restaurojë: Gjenealogjia e Yusuf Ata do të bëhet libër

Gjenealogjia e Yusuf Ata, nip dhe nxënës i Khoja Ahmad Yasawi, do të bëhet një libër. Dokumenti 800-vjeçar do të restaurohet, do të përkthehet në turqishten e sotme dhe do të transferohet në mediat elektronike.

1650549
TRT-ja e njoftoi, TIKA do e restaurojë: Gjenealogjia e Yusuf Ata do të bëhet libër

Dokumenti që hedh dritë mbi shekuj më parë, u njoftua për herë të parë në Turqi nga ekranet e Korporatës së Radios dhe Televizionit të Turqisë (TRT).

Menjëherë pas lajmit u angazhua edhe Agjencia Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim (TIKA).

Ky dokument shumë i rëndësishëm i qe dorëzuar Muzeut të Historisë dhe Kulturës “Hazrat Sultan” të Turkistanit, qytet në jug të Kazakistanit, dhe TIKA nënshkroi një marrëveshje bashkëpunimi me këtë muze.

Dokumenti gjenealogjik do të restaurohet nën kujdesin e TIKA-s dhe do të botohet si libër pasi të përkthehet në turqishten moderne.

Kazakistani ka filluar kohë më parë një projekt të quajtur “Rruga Yasawi” për të hulumtuar trashëgiminë e poetit dhe misticistit të shquar.

Me këtë projekt synohet zbulimi i dokumenteve të reja që i përkasin hapësirës gjeografike të Turkistanit, Uzbekistanit dhe Kirgizisë.Lajme të ngjashme