A e dini se lulet e dahlias blu, që çelin vetëm për dy javë në vit, mbrohen nga Konventa e Bernës?

Lulja e dahlias blu pikturon rrafshnaltën Kadiralak që ndodhet në një lartësi prej rreth 1.300 metra në rrethin Tonya të Trabzonit me ngjyrë vjollcë çdo pranverë.

1632833
A e dini se lulet e dahlias blu, që çelin vetëm për dy javë në vit, mbrohen nga Konventa e Bernës?

A e dini se lulet e dahlias blu, që çelin vetëm për dy javë në vit, mbrohen nga Konventa e Bernës?

Lulja e dahlias blu pikturon rrafshnaltën Kadiralak që ndodhet në një lartësi prej rreth 1.300 metra në rrethin Tonya të Trabzonit me ngjyrë vjollcë çdo pranverë.

Kjo lule e rrallë, e cila gjithashtu duket si një “yll blu”, është fatkeqësisht ndër bimët që po zhduken. Rrafshnalta në fjalë u organizua si një Park Natyror i një malësie ku rritet lulja e hollë me gjethe të gjata, e cila mbrohet në përputhje me 'Konventën Ndërkombëtare të Bernit'.

E rrethuar nga pemët e bredhit, rrafshnalta pikturohet në ngjyrë vjollce në pranverë, duke krijuar imazhe unike. Kjo pamje e jashtëzakonshme e rrafshnaltës tërheq adhuruesit e natyrës dhe fotografët në rajon.Lajme të ngjashme