A e dini se 23 Prilli është festa e fëmijëve në të gjithë botën që nga viti 1979?

Kjo festë domethënëse, që Mustafa Qemal Ataturku e dedikoi fëmijëve turq, synon të zhvillojë lidhje dashurie dhe miqësie midis fëmijëve të botës dhe të kontribuojë në krijimin e një bote ku të gjithë njerëzit mund të jetojnë në paqe.

1628567
A e dini se 23 Prilli është festa e fëmijëve në të gjithë botën që nga viti 1979?

A e dini se 23 Prilli është festa e fëmijëve në të gjithë botën që nga viti 1979?

Kjo festë domethënëse, që Mustafa Qemal Ataturku e dedikoi fëmijëve turq, synon të zhvillojë lidhje dashurie dhe miqësie midis fëmijëve të botës dhe të kontribuojë në krijimin e një bote ku të gjithë njerëzit mund të jetojnë në paqe.

Me kërkesë të Ataturkut, i cili në fjalën e tij të  hapjes së Asamblesë së Madhe Popullore të Turqisë më 23 prill 1920, u tha fëmijëve, "Ju të gjithë jeni një trëndafil, një yll, një dritë lumturie e së ardhmes!", që nga viti 1929 e këtej kjo ditë festohet si Dita e Fëmijëve.  

23 Prilli, festa e parë dhe e vetme e fëmijëve në botë, fitoi kualifikimin ndërkombëtar me deklaratën e UNESCO-s të vitit 1979, i cili u shpall si Viti i Fëmijëve. Festivali Ndërkombëtar i Fëmijëve i 23 Prillit i organizuar nga Korporata e Radio Televizionit të Turqisë (TRT) që nga ai vit është bërë një traditë në të cilën fëmijët nga vendet të ndryshme të botës dhe fëmijët turq bashkohen dhe festojnë së bashku këtë festë të bukur.Lajme të ngjashme