A e dini se Turqia është vendi që fitoi më së shumti medalje në Ballkan në vitin 2020?

Në kampionatet ballkanike në kategoritë e moshave në atletikë, atletët turq fituan 123 medalje dhe kështu Turqia u bë vendi që fitoi më së shumti medaljeve në Ballkan.

1614986
A e dini se Turqia është vendi që fitoi më së shumti medalje në Ballkan në vitin 2020?

A e dini se Turqia është vendi që fitoi më së shumti medalje në Ballkan në vitin 2020?

Në kampionatet ballkanike në kategoritë e moshave në atletikë, atletët turq fituan 123 medalje dhe kështu Turqia u bë vendi që fitoi më së shumti medaljeve në Ballkan. Në vitin 2020, për shkak të pandemisë u mbajtën një numër i kufizuar i garave, por në sezonin e garave në salla të mbyllura dhe të vend të hapur Turqia rinovoi rekordin e saj me 43 medalje. Rekordi i Turqisë u thye në shtatë degë të ndryshme në kategorinë e të rriturve.

Berke Akçam, një nga atletët më të talentuar të Turqisë në 400 metra me pengesa, arriti nivelin më të mirë në botë në fushën e tij, ndërsa Yasemin Can i solli Turqisë vendin e parë të 7-të në botë në "Kampionatin Botëror të Gjysmë Maratonës".

Një tjetër sport ku Turqia arriti sukses në vitin 2020 ishte volejbolli. Ekipi Kombëtar Turk i Volejbollit për Gratë mposhti Gjermaninë në ndeshjen finale të Kualifikuesve Kontinentale Evropiane për Lojërat Olimpike 2020 CEV Tokio dhe kështu fitoi të drejtën për të marrë pjesë në Lojërat Olimpike për herë të dytë në histori.Lajme të ngjashme