A e dini se një milion njerëz vizituan Muzeun e Trojës në një mjedis virtual gjatë pandemisë?

Ashtu si në shumë vende të botës, edhe në Turqi mund të vizitohen muzetë me anë të aplikacionit të shëtitjes virtuale në muze.

1537568
A e dini se një milion njerëz vizituan Muzeun e Trojës në një mjedis virtual gjatë pandemisë?

A e dini se gjatë epidemisë globale gati një milion njerëz vizituan Muzeun e Trojës në një mjedis virtual?

Ashtu si në shumë vende të botës, edhe në Turqi mund të vizitohen muzetë me anë të aplikacionit të shëtitjes virtuale në muze. Edhe Muzeu i Trojës, që ndodhet në hyrje të qytetit antik të Trojës (rrethi Çanakkale), që ka një histori 5 mijë vjeçare, është një prej tyre.

Muzeu i Trojës, i cili nuk kishte një aplikacion të muzeut virtual para pandemisë, u hap për vizitorët në këtë mënyrë nga Ministria e Kulturës dhe Turizmit dhjetë ditë pas njoftimit të epidemisë globale.

Ky muze që mund të vizitohet në mënyrën virtuale në internet, që nga ajo ditë e deri më tani është vizituar nga 1 milion njerëz.

Krahas Muzeut të Trojës, në adresën e internetit www.sanalmuze.gov.tr mund të vizitohen edhe Muzeu i Civilizimeve në Ankara, Muzeu i Efesit, Muzeu i Etnografisë në Ankara, Muzeu Mozaik Zeugma, Muzeu i Antalies, Gobeklitepeja dhe shumë vende të tjera që varen nga Ministria e Kulturës dhe Turizmit.

 


Lajme të ngjashme