A e dini se muzeu i parë dhe i vetëm në botë i dushkullit ndodhet në Gaziantep?

Qyteti i Gaziantepit, që është i famshëm për dushkullin e vërtetë (stika, fëstëk) zotëron muzeun e parë dhe të vetëm në botë të kësa fare të thatë shumë të kërkuar.

1535063
A e dini se muzeu i parë dhe i vetëm në botë i dushkullit ndodhet në Gaziantep?

Qyteti i Gaziantepit, që është i famshëm për dushkullin e vërtetë (stika, fëstëk) zotëron muzeun e parë dhe të vetëm në botë të dushkullit.

Në muze ekspozohet rrugëtimi i këti druri frutor përgjatë historisë që shkon nga prodhimi e deri në tryezë.

Dushkulli i vërtetë, që është një nga shijet misterioze më të mëdha të kuzhinës së Gaziantepit; përdoret edhe si frut i thatë, edhe në ëmbëlsira dhe gatime.

Në muze zë vend historia, vlera ushqyese dhe pamje në lidhje me vendet ku kultivohet si në Turqi, ashtu edhe në botë.  Lajme të ngjashme