Në Zonguldak gjendet një kapitel i periudhës romake

Në bregdetin e qytezës Alaplı të Zonguldakut [Deti i Zi] është gjetur një kapitel, që mendohet se i përket periudhës romake.

1469756
Në Zonguldak gjendet një kapitel i periudhës romake

Ndërsa ishin duke shëtitur në bregdetin e lagjes Karshijaka (Karşıyaka) qytetarët panë një gur, që peshon rreth 50 kilogram dhe ër të cilin ata menduan se ishte një vepër historike, dhe njoftuan menjëherë bashkinë.

Sipas vlerësimit të zyrtarëve të bashkisë guri mund të jetë kapitali i një kolone të periudhës romake. 

Analizat më të detajuara do të bëhen nga Drejtoria e Muzeut në Ereğli.Lajme të ngjashme