Në Erzurum u çel muzeu i parë i akullit në Turqi

Në kujtim të 15 Korrikut, Dita e Demokracisë dhe Unitetit Kombëtar në rrethin Erzurum u çel “Muzeu i Akullit Ata”.

1456010
Në Erzurum u çel muzeu i parë i akullit në Turqi

Në kujtim të 15 Korrikut, Dita e Demokracisë dhe Unitetit Kombëtar në rrethin Erzurum u çel “Muzeu i Akullit Ata”.

Muzeu i bërë me bashkëpunimin e Universitetit Ataturk dhe Agjencisë për Zhvillimin e Anadollit Verilindor (KUDAKA) në Fakultetin e Arteve të Bukura, u përgatit pas një pune 18-mujore.

“Muzeu i Akullit Ata” ka veçorinë e muzeut të parë të këtij lloji në Turqi.

Në një ambient nën 5 gradë celcius, në muzeun ku do të bëhen statuja dhe do të ekspozohen, ndodhen 8 makineri të prodhimit të akullit, 16 makineri kallëpi akulli dhe një ekspozitë prej 400 metra katrorë.

Muzeu ofron një gosti zanore, dritash dhe muzike për vizitorët.Lajme të ngjashme