Pamjet magjepse të perëndimit të diellit në Gumusluk të Bodrumit në Turqi

Pamjet magjepse nga perëndimi i diellit në Gumusluk të Bodrumit në Turqi.

1450606
Pamjet magjepse të perëndimit të diellit në Gumusluk të Bodrumit në Turqi

Pamjet magjepse nga perëndimi i diellit në Gumusluk të Bodrumit në Turqi. 

Gumusluk është një lagje e nënprefekturës Bodrum të Muglas në bregdetin e Turqisë. Ajo shquhet me restorante të frutave të detit.

Qyteti është ndërtuar mbi rrënojat e qytetit antik Myndos dhe në çdo cep haset në mbetje historike. Sipas gojëdhënave emri i vendit Gumusluk (i argjendtë) rrjedh nga minierat në kodra, ku francezët dhe anglezët eksploruan argjendin, ndërsa sipas banorëve vendas emri vjen nga reflektimi i diellit në det, i cili gjatë perëndimit merr ngjyrë argjendi.    Lajme të ngjashme