A e dini se festa për fëmijët në mbarë botën i është dhuruar atyre nga Ataturku?

23 prilli, që është festa e parë dhe e vetme për fëmijët në mbarë botën, i është dhuruar atyre nga themeluesi i Republikës së Turqisë, Mustafa Kemal Atatürk.

1401822
A e dini se festa për fëmijët në mbarë botën i është dhuruar atyre nga Ataturku?

A e dini se festa e parë dhe e vetme për fëmijët në mbarë botën u është dhuruar atyre nga themeluesi i Republikës së Turqisë, Mustafa Kemal Ataturk?

23 prilli është data e çeljes së Kuvendit të Madh Popullor të Turqisë (TBMM), që këtë vit feston 100-vjetorin, në vitin 1935 u bashkua me Festën e Sovranitetit të Popullit dhe filloi të festohet si Dita e Sovranitetit Kombëtar dhe Festa e Fëmijëve.

Kjo ditë që është një datë kur janë hedhur themelet e Republikës së Turqisë dhe sovraniteti i ka kaluar në mënyrë të pakushtëzuar kombit turk, festohet me entuziazëm nga fëmijët. 

Themeluesi i Republikës së Turqisë dhe Presidenti i parë, Mustafa Kemal Ataturk besonte se e ardhmja është në duart e fëmijëve dhe për këtë arsye i jepte atyre një rëndësi të madhe. Dhurimi i datës së çeljes së Kuvendit të Madh Popullor të Turqisë si një ditë feste jo vetëm për fëmijët në Turqi, por për fëmijët e të gjithë botës, tregon se sa shumë i donte fëmijët Ataturku.

 


Lajme të ngjashme