Gobeklitepe hyn në listën e vendeve që duhen vizituar patjetër gjatë vitit 2020

Revista gjeografike dhe eksploruese me famë botërore «National Geographic Traveler” e ka përfshirë Gobeklitepenë në listën e “Pikave e udhëtimit të vendeve që duhen parë me doemos” gjatë vitit 2020.

Gobeklitepe hyn në listën e vendeve që duhen vizituar patjetër gjatë vitit 2020

Revista gjeografike dhe eksploruese me famë botërore «National Geographic Traveler” e ka përfshirë Gobeklitepenë në listën e “Pikave e udhëtimit të vendeve që duhen parë me doemos” gjatë vitit 2020.

Në kategorinë e listës së “kulturës” me 25 pika, të përgatitur nga ekipi editorial ndërkombëtar i revistës i përbërë nga 17 persona, nga Turqia ka hyrë edhe Gobeklitepe-ja.

Revista e përshkruan Gobeklitepe-në si një "vend misterioz" dhe tempullin më të vjetër në historinë e njerëzimit.  

Zbulimi i Gobeklitepesë, i quajtur "pika zero e njerëzimit" në listën e kulturës, që ndodhet në rrethin Sanliurfa të Turqisë, zotëron gjetje që do të ndryshojnë historinë e njerëzimit.

Në listë bëjnë pjesë pikat e udhëtimit në kategoritë e “kulturës”, “qytetit”, “natyrës” dhe “aventurës”.  Lajme të ngjashme