Turizmi në Turqi: Liqeni “Salda” mirëpret 1,4 milionë vizitorë

Liqeni “Salda” që ndodhet në nënprefekturën Jeshilova (Yeşilova) të rrethit Burdur dhe njihet si “Maldivet e Turqisë” me rërën e bardhë dhe ujin gurkali (bruztë), gjatë vitit 2019 ka mirëpritur 1 milionë e 400 mijë vizitorë.

Turizmi në Turqi: Liqeni “Salda” mirëpret 1,4 milionë vizitorë
salda gölü (20).jpg
salda gölü (10).jpg
Salda golu.jpg
salda golu.jpg
Salda gölü.jpg

Liqeni “Salda” që ndodhet në nënprefekturën Jeshilova (Yeşilova) të rrethit Burdur dhe njihet si “Maldivet e Turqisë” me rërën e bardhë dhe ujin gurkali (bruztë), gjatë vitit 2019 ka mirëpritur 1 milionë e 400 mijë vizitorë.

Ky liqen gjatë vitit 2019 ka dalë në plan të parë si një prej markave me vlerë të Turqisë.

Liqeni është kthyer në një adresë dhe destinacion të pazëvendësueshëm të turizmit të Bodrumit.

 

Fjalët Kyçe: turizmi turk , Burdur , Liqeni Salda

Lajme të ngjashme