Ndahen çmimet “TRT World Citizen”

Në ceremoninë e dytë të ndarjes së çmimeve të iniciativës së Radiotelevizionit publik të Turqisë (TRT) të përgjegjësisë sociale “TRT World Citizen” që u organizua në Stamboll iu dhanë çmimet fituesve.

Ndahen çmimet “TRT World Citizen”
trt world citizen.jpg
trt world citizen.jpg
trt world citizen.jpg
trt world citizen.jpg
trt world citizen.jpg

Në ceremoninë e dytë të ndarjes së çmimeve të iniciativës së Radiotelevizionit publik të Turqisë (TRT) të përgjegjësisë sociale “TRT World Citizen” që u organizua në Stamboll iu dhanë çmimet fituesve.

Yusuf Islam, i cili frymëzoi botën me veprat e tij humanitare, mori çmimin më prestigjioz, të Arritja së Karrierës, nga Emine Erdogan, bashkëshortja e Presidentit Recep Tayyip Erdogan.

Emine Erdogan, në fjalën e saj të mbajtur në ceremoninë Turqinë e përshkroi si vendin më bujar në botë.

Kreu i bordit drejtues dhe drejtori i përgjithshëm i TRT-së, Ibrahim Eren shprehu dëshirën për të kontribuar në zgjidhjen e problemeve humanitare globale dhe theksoi vendin e TRT-së në media.

“Çdo ditë e më shumë ngrihet më lartë zëri kundër rendit aktual botëror se ’Bota është më e madhe se pesë’. Turqia është në qendër të këtij ndryshimi, të kësaj thirrjeje të madhe. Ajo është prijëse e një bote të re të drejtë. Ndërkaq TRT-ja si transmetuesi publik i Turqisë, nuk është ‘alternativë’ për ndërtimin e medias dhe gjuhës së re, por është një shtëpi mediatike ‘themeluese’, ‘prijëse’ dhe ‘udhëzuese’”, deklaroi Eren.

Gjatë ceremonisë u ndanë çmimet në 6 kategori.

Çmimin e “Gruas luftëtare” e mori Fatemah Alabad, e cila së bashku me bijën e saj nëpërmjet mediave sociale e njoftuan botën për luftën në Halep.

Çmimin për arsim e fitoi Havva Adem Muhammed, për komunikacion Ahmed Abu Retaima, ndërsa çmimin e rinisë Reyhan Jamalova.

Ahmet Aziz Wahabzade u pa i denjë për çmimin e qytetarit botëror të vitit.

Çmimet u ndanë fituesve nga Ibrahim Eren.

Çmimin “TRT World Citizen” që pranohet si çmimi më prestigjioz për Arritje në Karrier, këtë vit artisti dhe aktivisti Yusuf Islam me projektin e tij “Treni i Paqes”, të cilin ia dorëzoi zona e parë Emine Erdogan.Lajme të ngjashme