A e dini se kukulla është një nga lojërat tradicionale turke dhe është një nga lojërat më të vjetra?

Kukulla që në gjuhën turke ka kuptimin e ‘bebes’ dhe që sot në Anadoll jeton me emra të tillë si ‘korçak’, ‘kudurcuk’, ‘kaburcuk’, është një nga lojërat më të vjetra teatrale.

A e dini se kukulla është një nga lojërat tradicionale turke dhe është një nga lojërat më të vjetra?

A e dini se kukulla është një nga lojërat tradicionale turke dhe është një nga lojërat më të vjetra?

Kukulla që në gjuhën turke ka kuptimin e ‘bebes’ dhe që sot në Anadoll jeton me emra të tillë si ‘korçak’, ‘kudurcuk’, ‘kaburcuk’, është një nga lojërat më të vjetra teatrale. Kukulla që ka jetuar me emrat “krahu i zjarrtë”, “çadra ëndërruese” me po të njëjtin emër vazhdon të jetësohet sot edhe në Azinë Qendrore dhe mendohet që prej këtu është sjellë në Turqi. Loja që në tek një numër i madh fisesh turke është vënë re në forma të thjeshta teknike karakteristike e këtyre fiseve, dhe që duke filluar nga shekulli i 17-të nëpër qytetet e Turqisë njihet me emrin kukulla, në Anadoll mes fshatarëve është e përhapur me emra të tillë si “bebe, nusja si garuzhde, karaçor”. Kukulla që temën e merr nga jeta e përditshme dhe nga veprat letrare është një lojë lëvizjeje dhe vëllimore. Dihet se kjo lojë është luajtur që nga shekulli i 14-të e këndej. Dy personazhet kryesore të kësaj loje janë shërbëtori dhe plaku. Shërbëtori është dinak dhe mendjemprehtë, kurse plaku është një njeri i pasur.Lajme të ngjashme