A e dini se Herodoti, i cili njihet si babai i historisë, ka lindur në Bodrum të Turqisë?

Bodrumi, apo “Halicarnassos” siç njihet në histori, është gjithashtu vendi ku Herodoti, i njohur si babai i historisë, lindi në shekullin 5-të p.e.s.

A e dini se Herodoti, i cili njihet si babai i historisë, ka lindur në Bodrum të Turqisë?

A e dini se Herodoti, i cili njihet si babai i historisë, ka lindur në Bodrum të Turqisë?

Bodrumi, apo “Halicarnassos” siç njihet në histori, është një qytet i Anadollit Perëndimor, ku janë të ndërthurur dielli, deti, natyra dhe legjendat. Ky qytet, i cili ka pritur shumë civilizime me historinë e tij të gjatë që daton 3 mijë vjet para erës sonë, është gjithashtu vendi ku Herodoti, i njohur si babai i historisë, lindi në shekullin 5-të p.e.s.

Personi që i dha emrin Halikarnassos qytetit është Mausolus, Mbreti i Kayras.

Pas vdekjes së Mbretit Mausolus, Princesha Artemisia ndërtoi një varr monumental në emër të tij, i cili vite më vonë nga historianët u emërua si njëra prej shtatë mrekullive të botës antike. Në të gjitha gjuhët, fjala "mauzoleum", që do të thotë "monument", vjen nga emri i Mbretit Mausolos.Lajme të ngjashme