A e dini se Ataturku zë vendin e parë mes të gjithë burrështetasve për nga madhështia politike?

A e dini se sipas një studimi të bërë në Amerikë, Ataturku zë vendin e parë mes të gjithë burrështetasve deri më sot në “renditjen për nga madhështia politike”?

1273564
A e dini se Ataturku zë vendin e parë mes të gjithë burrështetasve për nga madhështia politike?

A e dini se Ataturku zë vendin e parë mes të gjithë burrështetasve deri më sot në “renditjen për nga madhështia politike”?

A e dini se sipas një studimi të bërë në Amerikë, Ataturku zë vendin e parë mes të gjithë burrështetasve deri më sot në “renditjen për nga madhështia politike”?

Prof. dr. Arnold Ludwig, psikiatër në Universitetin “Kentucky” të ShBA-së, për 18 vjet punonte mbi një projekt me qëllim matjen me objektivizëm shkencor të atributeve udhëheqëse të burrështetasve.

Ludwig punimet e tij i përmblodhi në librin me titull “Mbreti i Malit: Natyra e Lidershipit Politik” dhe bëri hulumtime mbi 377 burrështetas të mëdhenj që shënuan shekullin e fundit. Gjatë vlerësimit të liderëve politikë, studiuesi mori në konsideratë veçori të tilla si: shpëtimi ose ribashkimi i vendit, nxjerrja e një ideologjie të re, kohëzgjatja e qëndrimit në pushtet dhe sjellja shembullore në aspektin moral. Me vlerësimin e bërë nga psikiatri prof. dr. Arnold Ludwig, Ataturku renditet në vend të parë mes 377 liderëve. Vendin e dytë pas Ataturkut e ndajnë mes tyre Presidenti amerikan Roosvelt dhe lideri kinez Mao Ce Dun.

 


Lajme të ngjashme