A e dini se muzeu i parë arkeologjik nënujor në botë ndodhet në Bodrum të Turqisë?

Muzeu arkeologjik nënujor që ndodhet në Bodrum është muzeu i parë i këtij lloji në Turqi dhe në botë. Në vitin 2004 Ministria e Kulturës dhe Turizmit ka përfshirë këtë muze në rrjetin e “muzeve kombëtare”.

bodrum su altı müzesi.jpg
Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi 2.jpg
Gara "Optimist Regatta" në Bodrum
Gara "Optimist Regatta" në Bodrum

Gara “International Optimist Regatta” ka nisur në nënprefekturën Bodrum të rrethit Mugla, ku marrin pjesë 280 sportistë dhe 55 klube nga 15 shtete të ndryshme.

A e dini se Muzeu i Parë Arkeologjik Nënujor në Botë ndodhet në Bodrum të Turqisë?

Muzeu arkeologjik nënujor që ndodhet në Bodrum është muzeu i parë i këtij lloji në Turqi dhe në botë. Në vitin 2004 Ministria e Kulturës dhe Turizmit ka përfshirë këtë muze në rrjetin e “muzeve kombëtare”. Në këtë muze ekspozohen objektet të arkeologjisë nënujore që janë gjetur afër Bodrumit dhe të qytetërimeve që janë zhvilluar gjatë historisë duke u ndërthurur me detin. Në mesin e objekteve që ekspozohen në 14 salla të ndara ndodhen dhoma e varrit e Princeshës nga Karia (Kayralı Prenses), Qelqi i Fundosur dhe fundosjet nga epoka e bronzit, bizhuteritë historike, amforat dhe sarkofagët. Në vitin 1995 muzeu arkeologjik nënujor i Bodrumit përfaqësoi Turqinë në ceremoninë e ndarjes së çmimeve të Muzeut të Vitit që jepet nga Forumi Evropian i Muzeve, ku u pa i denjë për “Certifikatë të Lëvdatës së Veçantë” (Certificate of Special Commendation).               Lajme të ngjashme