Rritet interesi për itinerarin e ri turistik në Gaziantep

Qyteti juglindor turk i Gaziantepit, i cili deri më sot ka tërhequr vëmendjen e turistëve vendës dhe të huaj me anë të muzeve dhe fuqisë gastronomike, ka hapur për vizitorët edhe varret shkëmbore të epokës së bronzit.

Rritet interesi për itinerarin e ri turistik në Gaziantep

Qyteti juglindor turk i Gaziantepit, i cili deri më sot ka tërhequr vëmendjen e turistëve vendës dhe të huaj me anë të muzeve dhe fuqisë gastronomike, ka hapur për vizitorët edhe varret shkëmbore të epokës së bronzit.

Të formuar nga shkëmbinj kolosalë me peshë dhjetëra tonë, këto varre janë bërë një stacion i preferuar i turistëve menjëherë pas restaurimit.

Arkeologët theksojnë se varret në fjalë datojnë në vitet 3.000-1.200 para erës sonë.Lajme të ngjashme