Festivali i Livandës në Edirne, tërheq mijëra turistë dhe promovon qytetin

Fushat e gjera të mbjella për provë me livandë në Edirne kanë tërhequr interesin e banorëve dhe turistëve dhe fotografitë e postuara në median sociale siguruan një kontribut të madh në promovimin e qytetit.

edirne lavanta.jpg
edirne lavanta vakti.jpg
edirne lavanta.jpg
edirne lavanta vakti.jpg

Fushat e gjera të mbjella për provë me livandë në Edirne kanë tërhequr interesin e banorëve dhe turistëve dhe fotografitë e postuara në median sociale siguruan një kontribut të madh në promovimin e qytetit.

Në aktivitetin “Ditët e Fushave me Livandë të Edirnesë” organizuar nga Instituti i Kërkimeve Bujqësore i Trakjas (Trakya) në bashkëpunim me Shoqatën e Promovimit dhe Turizmit të Edirnesë, mijëra admirues shkuan në fushat lilaku për të përjetësuar këto pamje të mahnitshme.  

Falë programit që zgjati 4 ditë të shoqëruara me koncerte, vjelje, aktivitetet e prodhimit të esncës së vajit dhe aromave të livandës pjesëmarrësit shprehën mijëra fotografi.

Vizitorë të gjitha moshave përdorën edhe biçikletat, kornizat dhe objektet e tjera artistike të ofruara në festival dhe me fotografitë me sfond livandat garuan me njëri tjetrin për të shkrepur foton më të bukur.Lajme të ngjashme