Xhamia e Van-it, gërshetim i stileve arkitektonike

Xhamia e sapohapur "Haxhi Firdaus Turkmenoglu" në lindje të Turqisë me bukuritë e saj tërheq vizitorët.

van camii 1.jpg
van camii 2.jpg

Xhamia e sapohapur "Haxhi Firdaus Turkmenoglu" në lindje të Turqisë me bukuritë e saj tërheq vizitorët, por edhe me brendësinë e saj e cila nuk ka asnjë shtyllë mbajtëse. 

Fjala është për xhaminë në rrethin Ipekyolu e cila kohët e fundit u hap për lutjet. Sipërfaqja e xhamisë është 650 metra katrorë dhe me kapacitet prej 1,200 persona. 

Xhamia është specifike edhe për nga stili i ndërtimi që paraqet një kombinim të veçantë të tre stileve arkitektonike. 

Hyrja dhe dera e xhamitë reflektojnë stilin arkitektonik të periudhës selxhukase, brendia është zbukuruar me kaligrafi të shumta dhe me detaje tipike të epokës osmane, ndërsa mihrabi si pjesë qendrore e brendisë është ndërtuar në stilin klasik arab.

Pjesa e brendshme e xhamisë është specifike për faktin se nuk ka asnjë shtyllë mbështetëse, kështu hapësira për lutje është e gjerë dhe e rehatshme.Lajme të ngjashme