Emrat e shquar nderohen me Çmimin e Madh të Presidencës për Kulturën dhe Artin

Përcaktohen fituesit e Çmimit të Madh të Presidencës për Kulturën dhe Artin.

599706
Emrat e shquar nderohen me Çmimin e Madh të Presidencës për Kulturën dhe Artin

Shkrimtari Mustafa Kutllu, profesor Kemal Hashim Karpat, muzikanti Eroll Parlak, aktori Shener Shen (Şener Şen), mjeshtri i ebrusë (arti i veçantë pikture mbi ujë)Feridun Ëzgëren (Feridun Özgören) dhe poeti dhe piktori Süheyl Ünver i panë të denjë për çmimin e kulturës dhe artit.

Këto çmimet u jepen për të nderuar dhe stimuluar personat dhe institutet që japin një kontribut të rëndësishëm në kulturën dhe artin turk, personave dhe instituteve që punojnë për të ngritur lart kulturën dhe artin turk, atyre që tregojnë një aftësi superiore në vepra të veçanta ose në shërbimet e tyre.  Lajme të ngjashme