66 filma shfaqen në Festivalin e Gazës

Në Gazën e izoluar nga bllokada izraelite është mbajtur edicioni i dytë i Festivalit të Filmit me temë “Të Drejtat e Njeriut” dhe moton “Duam të Marrim Frymë”.

492434
66 filma shfaqen në Festivalin e Gazës
gazze film festivali 2016.jpg

Në një kohë që bota po flet për Festivalin e Filmit në Kanë, në jug të Francës, një festival tjetër filmi është organizuar edhe në Gazën, që mundohet të mbijetojën nën bllokadën izraelite.

Edicioni i dytë i Festivalit të Filmit për Drejtat e Njeriut në Gazë filloi të enjten e kaluar dhe zgjati 5 ditë.

Në kuadër të festivalit u shfaqën 12 filma, 17 dokumentarë, 30 filma me metrazh të shkurtër dhe 7 filma vizatimorë.

Motoja e festivalit të sivjetmë ishte “Duam të marrim frymë”.Lajme të ngjashme