Turqi-Zbulohet një mozaik 3D 2 mijë vjeçar

Mozaiku i lashtë është punuar me metodën 3D dhe mbanë edhe firmën e autorit.

Turqi-Zbulohet një mozaik 3D 2 mijë vjeçar

Pas mozaikut të skeletit të zbuluar në Hatay gjatë punimeve të teleferikut janë zbuluar edhe mozaikë të tjetër që datojnë nga një periudhë afërsisht 2 mijë vjeçare.

Për më tepër këta mozaikë janë të punuar me metodën 3D dhe mbajnë edhe firmën e autorit.

Në njërën prej mozaikëve 1800-vjeçare është paraqitur Kaliopa që është muza e epit dhe poezisë dhe të Hesiodit.

Veshja e muzës Kaliopa e paraqitur në mozaik duket mjaftë e ngjashme me atë të sotmen.

Me fustanin, këpucët dhe kapelën ajo duke sikurse muza e modës.


Fjalët Kyçe: mozaik , 3D , Hatay , muzë , Kaliopa , Hesiodi

Lajme të ngjashme