Edrene - Zejtarët e çarshisë "Selimiye" vijojnë traditën e kubesë së duasë

Në pazarin e Xhamisë “Selimiye”, në Edrene, vijon edhe sot e kësaj dite “tradita e kubesë së lutjeve”, që rrënjët i ka në periudhën osmane.

Edrene - Zejtarët e çarshisë "Selimiye" vijojnë traditën e kubesë së duasë
Edrene - Zejtarët e çarshisë "Selimiye" vijojnë traditën e kubesë së duasë
Edrene - Zejtarët e çarshisë "Selimiye" vijojnë traditën e kubesë së duasë

Në pazarin e Xhamisë “Selimiye”, në Edrene, vijon edhe sot e kësaj dite “tradita e kubesë së lutjeve”, që rrënjët i ka në periudhën osmane. Zejtarët e çarshisë së Xhamisë “Selimiye”, e cila renditet mes objekteve më të vyera të arkitekturës turko-islame, dyqanet e tyre i hapin çdo mëngjes me lutje për një tregti të bollshme dhe me bereqet.

Zejtarët e çarshisë së Xhamisë “Selimiye", e cila renditet mes objekteve më të vyera të arkitekturës turko-islame, dyqanet e tyre i hapin çdo mëngjes me lutje për një tregti të bollshme dhe me bereqet.

Duaja është fillimi i çdo pune për zejtarët e tregut historik në Edrene.

Zejtarët e çarshisë së Xhamisë “Selimiye" takohen çdo mëngjes në kubenë e lutjeve duke vazhduar kështu një tjetër traditë osmane.

Pas ceremonisë së duasë, zejtarët e çarshisë së vjetër vihen në pritje të klientëve për të bërë seften e parë.

Në këtë pazar që hapet me dua, tregtarët përpiqen gjithë ditën për një shitje me bereqet.

Synimi i zejtarëve në çarshinë e Xhamisë “Selimiye" është që tradita e kubesë së lutjeve të vijojë për breza me radhë.


Lajme të ngjashme