Rripi i Gazës, zbulohen qypet me monedha osmane

Në Rripin e Gazës janë gjetur një numër i madh i monedhave të mbetura nga periudha osmane.

Rripi i Gazës, zbulohen qypet me monedha osmane

Në Rripin e Gazës janë gjetur një numër i madh i monedhave të mbetura nga periudha osmane.

Gjatë punimeve të infrastrukturës së kanalizimit në rrugën e Bagdadit në lagjen Esh-Shuxhaije janë gjetur qypet me monedha.

Nga studimet e para të bëra në këto monedha doli në pah se ato datojnë nga periudha osmane.

Zyrtarët deklaruan se punimet e gërmimit do të vazhdojnë nën mbikëqyrjen e ekspertëve të Ministrisë së Turizmit dhe Veprave Historike.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme