Mardin-Mbahet mesha e parë pas 60 vitesh

Pas restaurimit të kishës protestante në Mardin të Turqisë u mbajt edhe mesha e parë.

Mardin-Mbahet mesha e parë pas 60 vitesh

Pas 60 vitesh në kishën Protestante të Mardinit, që është edhe kisha më e vjetër protestante e Lindjes së Mesme, u mbajt mesha e parë.

Në meshën e organizuar pas përfundimit të punimeve të restaurimit morën pjesë një numër i vogël i besimtarëve protestantë të mbetur në këtë vend.

Në qytetin e tolerancës Mardin, i cili në gjirin e tij mirëpret besime të ndryshme, pas 60 vitesh u realizua një risi.

Në kishën më të vjetër protestante të Lindjes së Mesme që ndodhet në nënprefekturën Artuklu të Mardinit u një meshë.

Pjesëmarrja në meshën e parë të drejtuar nga ana e priftit Ender Peker ishte e kufizuar.

Duke vënë theksin në zhvillimet e rëndësishme që u realizuan kohëve të fundit prifti Peker tërhoqi vëmendjen në hapat e hedhura në drejtim të pakicave dhe besimeve tjera në vend.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme