Arkivi i shkrimtarit fitues të çmimit Nobel, Maarquez

Në Universitetin e Teksasit është hapur për hulumtuesit arkivi për shkrimtarin fitues të çmimit Nobel Gabriel Garsia Markez.

Arkivi i shkrimtarit fitues të çmimit Nobel, Maarquez

Arkivi i shkrimtarit, gazetarit skenaristit të lindur në Kolumbi si dhe një prej figurave kyçe në historinë dhe politikën e Amerikës Latine Gabriel Garcia Markez, përmban më shumë se 75 kuti dokumentesh.

Ky arkiv do të vendosë në dispozicion për hulumtuesit dorëshkrime origjinale të veprave të botuara dhe të pa botuara , 43 albume fotografish, fletore të mbështjella me copa të prera gazetash, materiale kërkimi dhe fletore shënimesh të shkrimtarit.

Qendra Ransom në Universitetin e Teksasit, gjeti gjithashtu një përpjekje për të bërë shtuar në arkivin e Gabriel Garsia Markez edhe shkrimtarin kolumbian Plinio Apuleho Mendoza me 48 letra të shkruara prej tij.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme