Cengiz Aymatov, Qëndra Kërkimore e Botës turke

Në kuadër të universitetit të Karabyk në Turqi u krijua Qendra Kërkimore Botërore turke.

Cengiz Aymatov, Qëndra Kërkimore e Botës turke

Qendra e cila është ëndrra më e madhe e unitetit dhe solidaritetit të botës turke, mori emrin e shkrimtarit me famë botërore me origjinë nga Kirgistani Xhengiz Ajmatov ( Cengiz Aymatov).

Qendra e cila do të bëjë hulumtime rreth botës turke, do të kontribuojë në realizimin e ëndrrës së shkrimtarit Xhengiz Ajmatov.

Doç.Dr. Xhëlldëz Ismailova (Cıldız ismailova) i universitetit të Karabyk tha se : “Për ne është parësore bota jonë turke,gjuha jonë, feja jonë, historia dhe kultura jonë. Kemi nevojë ta konsolidojmë këtë unitet.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme