Stamboll: Së shpejti një muze i fundosur në det

Miratohet edhe projekti i ndërtimit të muzeut në rrënojave të anijeve të fundosura të gjetura në Yenikapi të Stambollit që janë edhe gjetjet më të rëndësishme të historisë së qytetit.

396876
Stamboll: Së shpejti një muze i fundosur në det

Projekti për ndërtimin e një parkut arkeologjik dhe kulturor ku do të ekspozohen rrënojat e anijeve të fundosura dhe veprat historike të gjetura gjatë punimeve të hapjes së tunelit Marmaray është miratuar nga kuvendi i Bashkisë së Metropolit të Stambollit.

 

Gjatë punimeve të Marmarayit është zbuluar edhe porti Theodosius, që ishte edhe porti më i vjetër i periudhës bizantine si dhe 36 rrënoja të anijeve të fundosura dhe mbi 45 mijë vepra historike.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme