Gërmimet do të ndriçojnë historinë 5 mijë vjeçare

Punimet e gërmimeve në Tumën Beycesultan nxorën në pah një vendbanim 5 mijë vjeçar.

Gërmimet do të ndriçojnë historinë 5 mijë vjeçare

Punimet e gërmimeve në Tumën Beycesultan që ndodhet brenda kufijve të nënprefekturës Çivril, të Denizlisë janë duke vazhduar nën udhëheqjen e Prof. Dr. Esreg Abay nga katedra e arkeologjisë pranë Universitetit Ege.

Në gërmimet e fundit doli në pah një vendbanim 5 mijë vjeçar.

Gjithashtu janë zbuluar edhe skelete të njeriut dhe enë qerpiçi.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme