Filmat më të bukur sipas regjisorëve dhe aktorëve të çmimeve Osc

Askush nuk mund të votoj më mirë se regjizorët, skenaristët e aktorët fitues të çmimeve Oscar

Filmat më të bukur sipas regjisorëve dhe aktorëve të çmimeve Osc


Kush më mirë se ata që i bëjnë mund t’i gjykojnë filmat? Me këtë sens, revista amerikane “Hollywood Reporter”, intervistoi regjizorë, skenaristë e aktorë të çmimeve Oscar, për të realizuar klasifikimin e 100 filmave më të mirë në historinë e kinemasë.

Reagimet ishin të shumta e kontroverse, se pak e vështirë të zgjedhësh.. Vince Gilligan, ideatori i serialit të suksesshëm “Breaking Bad”, komentoi: “Për mua është si të kesh një qese gjigande me patatina, prej të cilave mund të hash vetem 5″. Por në fund përgjigja erdhi.

Ja top 10-tshja më e mirë.

Padrino

Magjistari Oz

Qytetari Kane

Krahët e Lirisë

Pulp Fiction

Kasablanka

Padrino 2

E.T Jashtëtokesor

2001: Space Odyssey

Lista e Shindlerit


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme