Hani Kizlaragasi i Kemeraltit më i preferuari për turistët

Hani Kızlar ağası i ndërtuar në vitin 1744 nga ana e Haxhi Beshir Agai është njëra prej haneve më të mëdha dhe më madhështore të Osmanlinjve.

Hani Kizlaragasi i Kemeraltit më i preferuari për turistët

Njëra prej vendeve më të preferuara të tregut historik Kemeralltë (Kemeraltı) të Izmirit është edhe Hani Kizlaragasi (Kızlar ağası).

Hani Kızlar ağası i ndërtuar në vitin 1744 nga ana e Haxhi Beshir Agai është njëra prej haneve më të mëdha dhe më madhështore të Osmanlinjve.

Ky han, me një të kaluar 4 shekullore, sot është shndërruar në një qendër ku mblidhet dashamirësit e artit dhe antikës.

Tek shitësit e antikiteteve janë të fshehura kujtimet nga historia rrënjësore e Izmirit.

Shitësit e pllakave të vjetra të gramafonit bëjnë që notat e të kaluarës të arrijnë deri në ditët e sotme.

Në këtë han historik gjenden edhe piktorët që merren me artin e miniaturës.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme