Turqi - Vazhdojnë festat për 7-vjetorin e pavarësisë së Kosovës

Të shtunën në mbrëmje 7-vjetori i pavarësisë së Kosovës është kremtuar me një organizim masiv në Qendrën Kulturore “Yahya Kemal Beyatlı” të minibashkisë Küçükçekmece të Stambollit dhe shoqatave kulturore shqiptare që veprojnë në Stamboll.

242669
Turqi - Vazhdojnë festat për 7-vjetorin e pavarësisë së Kosovës

Gjithashtu, ministri Murati u shpjegoi të pranishmëve edhe për programet e Ministrisë së Diasporës, me theks të veçantë te mësimi plotësues i gjuhës shqipe, aktivitetet kulturore, krijimi i lehtësive pёr nxitjen e investimeve tё diasporës, si dhe për procesin e regjistrimit të diasporës, dhe pёr kёtё kërkoi bashkëpunim dhe përkrahje nga shoqatat.

Pas prezantimit, ministri Murati iu përgjigj pyetjeve tё shumta të pjesëmarrësve nga shoqatat në Stamboll.

Gjatë qëndrimit në Stamboll Ministri Murati pati takime të ndryshme me zyrtarët turq, si dhe me shoqatat dhe diasporën shqiptare si dhe studentët shqiptarë.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme