1 shkurti, Dita Botërore e Hixhabit

Më datë 1 shkurt, miliona gra myslimane dhe jomyslimane nga e gjithë bota do të mbulojnë flokët dhe një pjesë të fytyrës për të shënuar atë, që është e njohur ndërkombëtarisht si Dita Botërore e Hixhabit (mbulesë).

1 shkurti, Dita Botërore e Hixhabit

Ky aktivitet i organizuar për të dytin vit radhazi ka për qëllim të hedhë dritë mbi mbulesën islame si një e drejtë themelore për gratë myslimane.

Ky aktivitet gjithashtu do të shërben si thirrje proteste kundër islamofobisë dhe sulmeve antiislame anembanë rruzullit tokësor.

Aktivitete të ndryshme pritët të mbahen që nga Kanadaja e Amerika, deri në Indonezi e Filipine, në rreth 100 shtete të botës.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme