Francë - Kopshtet e Versajës, lavdia e Mbretit "Diell"

Inxhinieri i famshëm francez i peisazheve, Antre Le Notre, projektoi këto parqe në jugperëndim të Parisit në shekullin e 17-të, nën urdhrin e Mbretit Luigji i 14-të.

Francë - Kopshtet e Versajës, lavdia e Mbretit "Diell"

Mbreti "Diell" dëshironte që këto kopshte të përfaqësonin lavdinë e pallatit të tij në Versajë, e cila ishte vetë si një monument falë rregullit të saj.

Rreth 101 hektarë tokë është e mbuluar me lule, qoshe të dekoruara me statuja klasike, liqene të zbukurua dhe një kanal, që Mbreti e përdorte për të shëtitur me gondolë.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme