Turqia i del për zot historisë së saj

Gurë varresh të periudhës së qytetërimit lidian, që janë grabitur 45 vite më parë janë marrë në dorëzim në Uashington nga autoritetet amerikane.

Turqia i del për zot historisë së saj

Turqia, djepi i civilizimit, mbledh një nga një veprat historike që i përkasin asaj.

10 vepra të rrëmbyera nga Turqia në vitin 1970 u morën në dorëzim nga autoritet amerikane.

Veprat i përkasin një periudhe tepër të lashtë. Fillimisht ato u prezantuan në ambientet e Ambasadës së Turqisë në Uashington.

Këto vepra të vyera do të sillen së shpejti në Turqi.

Grabitja dhe nxjerrja me rrugë të jashtëligjshme i këtyre veprave për herë të parë është konstatuar në vitin 2006.

Monumentet u gjetën në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, dhe më pas ishin konfiskuar nga FBI-ja dhe Agjencia e Sigurisë në Uashington.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme