Kamp veror arti në malin Ida

Mjeshtëri i punimit të qeramikës, Mustafa Canyurt, atelien e tij e ka transferuar nga Stambolli në malin Ida (Kaz) dhe në një kamp veror që ka ngritur këtu u mëson kursantëve këtë lloj arti.

Kamp veror arti në malin Ida

Punishten e tij të qeramikës mjeshtëri, Mustafa Canyurt e transportoi nga Stambolli në malin Ida, ku u mëson artin kursantëve në një kamp veror arti.

Lagjja “Güre” në provincën Edremit të Balikesirit këto ditë është gjallëruar me kampin e ritmit dhe artit.

Në kursin e qeramikës marrin pjesë 80 të interesuar nga 16 vende. Mjeshtëri turk i qeramikës, Mustafa Canyurt, i mëson artistët e rinj si të krijojnë objekte të ndryshme me qeramikë.

Interesi i pjesëmarrësve në aktivitet është shumë i lartë.

 


Fjalët Kyçe: mali Ida , mali Kaz

Lajme të ngjashme