OBSH paralajmëron se 700 mijë njerëz mund të vdesin nga Covid-19 në Evropë

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) ka njoftuar se 700.000 njerëz mund të vdesin në muajt e ardhshëm pasi rastet e reja të koronavirusit (Covid-19) rriten me shpejtësi në Evropë.

1737931
OBSH paralajmëron se 700 mijë njerëz mund të vdesin nga Covid-19 në Evropë

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) ka njoftuar se 700.000 njerëz mund të vdesin në muajt e ardhshëm pasi rastet e reja të koronavirusit (Covid-19) rriten me shpejtësi në Evropë.

OBSH tha se Evropa mbetet në kontrollin e epidemisë dhe se nëse vazhdon ta bëjë këtë, numri i të vdekurve në kontinent mund të kalojë 2.2 milionë këtë dimër.

Organizata në fjalë raportoi se dendësia "shumë" ose "e tepërt" pritet në njësitë e kujdesit intensiv në 49 nga 53 vendet deri më 31 mars 2022.

U vu re se rritja e rasteve në Evropë ishte rezultat i lehtësimit të kufizimeve dhe reduktimit të masave si distancimi social, së bashku me efektin e variantit Delta.

Vdekjet e lidhura me Covid-19 u dyfishuan në 4.200 në ditë javën e kaluar, dyfishi i nivelit ditor prej 2.100 në fund të shtatorit, sipas të dhënave të OBSH-së.Lajme të ngjashme