A e dini se nënprefektura Mengen e Bolusë është "mbretëria e kuzhinierëve"?

Nënprefektura Mengen e Bolusë është pothuajse një "tokë ose mbretëri e kuzhinierëve" që ka trajnuar dhe dërguar në 7 kontinente që nga Perandoria Osmane.

1736147
A e dini se nënprefektura Mengen e Bolusë është "mbretëria e kuzhinierëve"?

Burimi i shëndetit – Metodat efektive të trajtimit ndaj dhimbjeve të nervit shiatik

Nënprefektura Mengen e Bolusë është pothuajse një "tokë ose mbretëri e kuzhinierëve" me kuzhinierët që ka trajnuar dhe dërguar në 7 kontinente që nga Perandoria Osmane... Historia e gatimit e Mengenit bazohet në kuzhinën e pallatit osman. Dihet se më i famshmi nga sulltanët e pasionuar pas shijes dhe ngrënies ishte Ahmeti I, i cili hipi në fron në vitin 1604 dhe ishte sulltani i parë që solli mjeshtrit nga Mengeni në Pallatin madhështor Topkapi.

Aventura e kuzhinierëve, e cila filloi në pallatet osmane, vazhdoi me kuzhinierë të trajnuar në periudhën e Republikës dhe kuzhinierët nga Mengeni u përhapën në kuzhinat e liderëve botërorë. Kanë qenë mjeshtrit nga Mengeni, ata që kanë qenë shefat e pothuajse të gjithë Presidentëve, me në krye Mustafa Kemal Ataturk.

Shefat e kuzhinës të trajnuar në Mengen, ku është një ndër 5 shkollat ​​më të mira në botë dhe ku ndodhet shkolla e parë e kuzhinës e hapur në Turqi, janë gjithashtu ndër shefat e parë të preferuar për të pritur mysafirë të huaj nga shteti. Sot, mund të takoni kuzhinierë nga Mengeni dhe pjatat e tyre të shijshme në Evropë, Lindjen e Mesme, Amerikë, Afrikë dhe madje edhe Lindjen e Largët.


Fjalët Kyçe: #a e dini se , #Bolu , #Mengen , #kuzhinieri

Lajme të ngjashme