OBSH: Jemi ende larg fundit të epidemisë Covid-19

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Drejtor i Përgjithshëm i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), vuri në dukje pabarazinë në vaksinim në shkallë globale dhe tha se epidemia e llojit të ri të koronavirusit (Covid-19) është larg nga fundi.

1724588
OBSH: Jemi ende larg fundit të epidemisë Covid-19

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Drejtor i Përgjithshëm i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), vuri në dukje pabarazinë në vaksinim në shkallë globale dhe tha se epidemia e llojit të ri të koronavirusit (Covid-19) është larg nga fundi.

Duke folur në hapjen e Samitit Botëror të Shëndetësisë në Gjermani, i cili filloi dje, Ghebreyesus iu përgjigj pyetjes, që është bërë një nga pyetjet më të shpeshta, "Kur do të përfundojë epidemia?" njoftoi Sputnik.

"Përgjigja ime është, 'Kur bota zgjedh të përfundojë, epidemia do të marrë fund'. Është në duart tona. Ne kemi të gjitha mjetet që na duhen, mjete efektive të shëndetit publik dhe mjete efektive mjekësore. Por, bota nuk i ka përdorur këto mjete. Me gati 50.000 doza në javë ne jemi larg fundit të epidemisë. Siç e dini, ne synuam të vaksinonim 40 për qind të popullsisë së çdo vendi deri në fund të këtij viti", bëri të ditur Ghebreyesus.

“Vendet e G20-ës dhe ato që arritën në 40 për qind të vaksinimit të popullsisë duhet të zëvendësohen gjatë vaksinës Covid-19 në vende të tjera që kanë nevojë për vaksinim”, tha Tedros, duke shtuar se epidemia mund të marrë fund vetëm në këtë mënyrë.

 


Lajme të ngjashme