IOM – Këtë vit në Mesdhe kanë humbur jetën 970 emigrantë të parregullt

Një anije e cila u nis nga qyteti libian Al-Khums u fundos të dielën, duke lënë të paktën 57 emigrantë të parregullt të zhdukur, kujtoi Paul Dillon, zëdhënësi i Organizatës Ndërkombëtare të Migrimit (IOM) të Kombeve të Bashkuara (OKB) në një konferencë sh

1681050
IOM – Këtë vit në Mesdhe kanë humbur jetën 970 emigrantë të parregullt

Këtë vit, 970 emigrantë të parregullt kanë humbur jetën në Mesdhe.

Një anije e cila u nis nga qyteti libian Al-Khums u fundos të dielën, duke lënë të paktën 57 emigrantë të parregullt të zhdukur, kujtoi Paul Dillon, zëdhënësi i Organizatës Ndërkombëtare të Migracionit (IOM) të Kombeve të Bashkuara (OKB) në një konferencë shtypi në Gjenevë.

Dillon tha se 18 njerëz u shpëtuan nga peshkatarët dhe Rojet Bregdetare në zonë, duke shtuar se të paktën 20 nga të zhdukur ishin gra dhe 2 ishin fëmijë të vegjël.

Ai shtoi se punonjësit e Organizatës Ndërkombëtare të Migracionit në Libi siguruan kujdes shëndetësor, ushqim dhe ujë për 18 të mbijetuar nga Nigeria, Gana dhe Gambia.

"Kjo tragjedi e fundit rriti numrin e të vdekurve në rrugën Mesdhetare Qendrore gjatë vitit 2021 në rreth 970 njerëz, burra, gra dhe fëmijë", bëri të ditur Dillon.

Duke u bërë thirrje vendeve të Bashkimit Evropian (BE) të tregojnë më shumë solidaritet për të parandaluar vdekjet e emigrantëve të parregullt në Mesdhe, Dillon theksoi se BE-ja duhet t'i qaset problemit me politika "të besueshme, të qarta dhe humanitare" për të shpëtuar jetë në Mesdhe.

Afrika është e rrënuar nga mijëra emigrantë të parregullt që përpiqen të arrijnë brigjet evropiane përmes Libisë çdo vit për shkak të varfërisë, thatësirës, ​​konfliktit dhe shkaqeve të tjera.

 


Lajme të ngjashme