Australia në alarm pas rritjes së ndjeshme të rasteve me koronavirus

Rritja e rasteve me koronavirus (Covid-19) në Australi alarmoi qeverinë.

1678343
Australia në alarm pas rritjes së ndjeshme të rasteve me koronavirus

Rritja e rasteve me koronavirus (Covid-19) në Australi alarmoi qeverinë.

Kryeministri Scott Morrison i ka bërë thirrje grupit këshillues të vaksinave që të ndryshojë rekomandimin e tij për moshën.

Vaksina AstraZeneca ishte e kufizuar për personat mbi moshën 60 vjeç, pasi dy persona në vend vdiqën nga një mpiksje e rrallë gjaku pasi u vaksinuan.

Ndërkohë që rastet në rritje alarmuan vendin, Kryeministri Morrison i bëri thirrje grupit këshillues të vaksinave të ndryshojë rekomandimin e tij të moshës.

Rreziku i mpiksjes së gjakut tek të rinjtë është edhe më i lartë.

Pas vdekjes së dy grave të moshës 52 dhe 48 vjeç për shkak të mpiksjes së gjakut pas vaksinës në vend, kufiri i moshës për vaksinën AstraZeneca u vendos në moshën 60 vjeç.Lajme të ngjashme