TDV vazhdon të shpërndajë ndihma për nevojtarët në Nigeri dhe Bosnjë-Hercegovinë

Fondacioni i Entit të Çështjeve Fetare të Turqisë (TDV) vazhdon të shpërndajë paketa me ndihma në Nigeri dhe Bosnjë-Hercegovinë për persona në nevojë si pjesë e punimeve për lehtësimin e Ramazanit.

1627901
TDV vazhdon të shpërndajë ndihma për nevojtarët në Nigeri dhe Bosnjë-Hercegovinë

Fondacioni i Entit të Çështjeve Fetare të Turqisë (TDV) vazhdon të shpërndajë paketa me ndihma në Nigeri dhe Bosnjë-Hercegovinë për persona në nevojë si pjesë e punimeve për lehtësimin e Ramazanit.

Menaxheri i Programit të Fondacionit për vendin Ramadan Yahya Uyar tha në një deklaratë me shkrim se kanë shpërndarë ndihma nga Turqia për ata që kishin nevojë në Nigeri.

Ai tha se kishin siguruar ndihmë ushqimore për 1.500 familje në kryeqytetin Niamey dhe pjesë të tjera, si dhe shpimin e puseve të ujit dhe burimeve të fondacionit.

Ndërkohë, më shumë se 30 "Paketa të Mirësisë" të përgatitura në bashkëpunim me Fondacionin dhe Ambasadën Turke në Sarajevë, nevojtarëve në Busovaca të Bosnjë-Hercegovinës iu dorëzuan ndihma humanitare.

Në Bosnjë-Hercegovinë, "Paketa e Mirësisë" u shpërnda më parë në qytetet Olovo, Fojnica, Mostar, Srebrenicë dhe Kiseljak, ndërsa rreth 400 pako do të dorëzohen në adresat deri në fund të Ramazanit.

 


Lajme të ngjashme