Veteranët e luftës së Karabakut sillen për kurim dhe rehabilitim në Turqi

Dymbëdhjetë veteranë të plagosur në luftën e Azerbajxhanit në Karabakun Malor u sollën për mjekim në Turqi.

1625555
Veteranët e luftës së Karabakut sillen për kurim dhe rehabilitim në Turqi

Dymbëdhjetë veteranë të plagosur në luftën e Azerbajxhanit në Karabakun Malor u sollën për mjekim në Turqi.

Në deklaratën e “Fondit për të Jetuar”, i themeluar nga shteti i Azerbajxhan për të zgjidhur problemet e familjeve të dëshmorëve, bëhet e ditur se sipas pikëpamjeve të mjekëve turq dhe azerbajxhanas, 12 veteranë do të vazhdojnë kurimin dhe rehabilitimin në Turqi.

Në deklaratë u theksua se “Fondi për të Jetuar” do të sigurojë që veteranët e plagosur rëndë të dërgohen jashtë për trajtim nëse është e nevojshme.

Ky fond kishte dërguar edhe më parë 51 veteranë për kurim në Turqi.Lajme të ngjashme