“SinoVac” rrit kapacitetin e prodhimit në 2 miliardë doza

Kompania kineze “Sinovac” njoftoi se ka rritur në 2 miliardë doza kapacitetin e saj vjetor të prodhimit të vaksinës kundër koronavirusit të ri (COVID-19).

1613768
“SinoVac” rrit kapacitetin e prodhimit në 2 miliardë doza

“Sinovac” ka bërë të ditur se ka përfunduar ndërtimi i objektit të 3-të për prodhimin e vaksinës anti-Covid19 dhe është gati për të nisur aktivitetin e prodhimit.

Në impiantin e tretë ka filluar prodhimi në seri i komponentëve të vaksinës dhe kështu kapaciteti vjetor i prodhimit të vaksinës ka arritur në 2 miliardë doza, thuhet më tej në njoftimit e kompanisë.

Me vënien në punë edhe të objektit të tretë në Pekin kompania ka dyfishuar  kapacitetin e saj vjetor.

Në gusht 2020 kompania arriti të prodhojë 500 milionë doza me kompleksin e saj të parë dhe e rriti kapacitetin e saj vjetor në një miliard doza me hapjen në shkurt të këtij viti të objektit të dytë prodhues.Lajme të ngjashme